Projekt svazkové školství

PROJEKT SVAZKOVÉ ŠKOLSTVÍ

Souhrnné informace o dotačním programu:

Název programu: Metodická podpora spolupráce obcí při zřizování škol a školských zařízení v právní formě školské právnické osoby (č. j.: MŠMT-14313/2013-200)

Datum vyhlášení: 7. května 2013

Žadatel projektu:

Název: Občanské sdružení "Mšecko"

Právní forma: občanské sdružení založené podle zákona č. 83/1990 Sb.

Adresa: 270 64 Mšec 171

Bankovní spojení: 249636864/0300

Statutární zástupce: PhDr. Lenka Pulcová, předseda OS "Mšecko", ředitelka Základní školy a Mateřské školy Mšec

Telefon: 313 562 272

e-mail: os.msecko@seznam.cz

kontaktní osoba: Mgr. Šárka Vondrová, člen výboru OS "Mšecko", zástupkyně ředitelky Základní školy a Mateřské školy Mšec

Telefon: 736 472 811

e-mail: vondrova.zsmsec@seznam.cz

Stručný popis projektu:

Hlavním cílem projektu je vytvořit systém podrobného metodického plánu pro založení dobrovolného svazku obcí, založení a vznik školské právnické osoby zřizované svazkem obcí, převod činností a s tím souvisejících právních vztahů stávajících právnických osob vykonávajících činnost škol a školských zařízení zřizovaných obcí na novou školskou právnickou osobu zřizovanou svazkem obcí. Při vytváření metodického materiálu se bude vycházet z již existujících metodických a argumentačních pomůcek připravených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a ze zkušeností získaných při zakládání dvou fungujících školských právnických osob zřizovaných dobrovolným svazkem obcí (ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov a ZŠ a MŠ Údolí Desné). Vytvořený metodický materiál bude rovněž zahrnovat průběžně aktualizované informace o možnostech podpory z veřejných rozpočtů (webové stránky).

Vedlejším cílem projektu je pilotní ověření metodického plánu a materiálu v regionu Mšecko a předpokládá se vznik dobrovolného svazku obcí zřizujícího školskou právnickou osobu. Na základě tohoto pilotního ověření bude metodický plán i materiál dle potřeby inovován. V rámci projektu dojde dále k cílené
podpoře vytipovaných obcí, které jsou uvedené v kapitole 5.2 Popis cílové skupiny (hlavní cílová skupina, další cílová skupina) a v přílohách č. 5 a 6 tohoto projektu jsou doloženy předběžné souhlasy těchto obcí (a školských zařízení) s metodickou podporou.